Ons team bestaat uit professionals met een juridische achtergrond die zelf in het verleden werkzaam zijn geweest in de advocatuur of het internationale bedrijfsleven. Door onze kennis van de juridische en fiscale sector begrijpen wij wat belangrijk is voor onze opdrachtgevers en kandidaten en kennen wij als geen ander de uitdagingen waarmee zij worden geconfronteerd in de huidige markt.

mr. Scipio M. van der Stoel

+31 (0)6 – 5331 9512

Afgestudeerd Nederlands Recht. 21 jaar advocaat geweest voordat hij in 2007 ZumpolleVanderStoel startte. Voorheen Managing Partner AKD Prinsen Van Wijmen; Managing Partner Wouters Advocaten & Notarissen/Andersen Legal; diverse internationale managementposities binnen Andersen en Andersen Legal; advocaat Barents, Gasille &  Mout (thans BarentsKrans). MVO: bestuurslid KidsRights.

Scipio van der Stoel over de advocatuur: “Ik ben ervan overtuigd dat mensen het verschil maken tussen het ene toonaangevende kantoor en het andere. Als lid van de Raad van Bestuur van een groot advocatenkantoor vond ik het managen en selecteren van (top)talent cruciaal voor succes. Dat vraagt om goede adviseurs en vooral om een vertrouwensrelatie. Het bureau dat je assisteert aan de voordeur kan niet ook actief zijn aan de achterdeur. ZumpolleVanderStoel heeft een strikt beleid over exclusiviteit en off-limits. Dat past bij ons streven naar een langdurige en intensieve samenwerking met een select aantal opdrachtgevers.”


mr. Tim M. Zumpolle

+31 (0)6 – 2222 5153

Afgestudeerd Nederlands Recht. Voorheen Executive Director NIB Capital Bank; Benelux Directie GE Capital Fleetservices; Directie Rabobank International, België; consultant corporate banking & corporate finance ABN AMRO USA en Hong Kong. MVO: vrijwilliger gehandicaptensport.

Tim Zumpolle over bedrijfsjuristen: “De rol van de juridische en fiscale afdelingen is drastisch gewijzigd het afgelopen decennium. De bedrijfsjurist heeft spectaculair aan belang gewonnen en lijkt steeds vaker aanspraak te maken op een permanente plaats in de bestuurskamer. Dat vraagt om andere selectiecriteria. Visie op interactie tussen bedrijf en maatschappij is minstens zo belangrijk als puur juridische of fiscale bagage. Oplossingsgerichtheid en kunnen samenwerken met de business zijn cruciale eigenschappen voor een bedrijfsjurist. Risico’s en reputatie managen is van groot belang. Technologische innovatie invoeren wordt verwacht van de bedrijfsjurist. Een legal search consultant moet kandidaten op een andere manier beoordelen en kunnen motiveren om buiten de gebaande paden te treden. Ik zet mijn dertig+ jaar ervaring in zakelijke dienstverlening en een omvangrijk persoonlijk netwerk in voor opdrachtgevers en kandidaten die op zoek zijn naar visie op mensen, bedrijven, innovatie en markten.”